Bauma 2022: Doosan uvede nový 4x4 kloubový sklápěč DA45-7

Bauma 2022: Doosan uvede nový 4x4 kloubový sklápěč DA45-7

Tisková zpráva DOOSAN Infracore Europe

Jednou z několika světových premiér značky Doosan na veletrhu Bauma 2022 je uvedení jejího nového 4x4 kloubového sklápěče (ADT). Novinka DA45-7 s pohonem 4x4, která doplňuje velmi úspěšné modely s pohonem 6x6, bude konkurovat pevným sklápěčům (RDT) ve třídě 40 tun.

Řada kloubových sklápěčů Doosan nabízí kromě DA45-7 i modely DA30-7 a DA45-7 s užitečným zatížením 28 a 41 tun.

 

Na novém 4x4 kloubovém sklápěči je přední část podvozku a kabina stejná jako u původního modelu 6x6, přičemž úpravy byly provedeny na zadní jednotce sklápěče. Model 4x4 DA45-7 s převodovkou ZF EP8-420 je dvounápravový kloubový sklápěč s dvojitými koly vzadu a se sklápěcí částí podobnou té na pevném sklápěči ve třídě 40 tun.

 

Vynikající výkon v obtížných podmínkách

 
„Díky vynikající ovladatelnosti v obtížných podmínkách náš nový kloubový sklápěč předčí svoji konkurenci z řad pevných sklápěčů. Jednoduše toho zvládá mnohem více,“ uvádí Beka Nemstsveridze, produktový manažer pro kloubové sklápěče Doosan.

Kloubový sklápěč DOOSAN DA45-7


Kromě lepšího výkonu v podmínkách, které jsou pro pevné sklápěče obtížně zvládnutelné, má nový 4x4 kloubový sklápěč DA45-7 šířku menší než 4 m (aby nebyla nutná speciální přeprava), a dále lepší poloměr otáčení než srovnatelná konkurence. Kratší poloměr otáčení a konstrukce jednotky zadního sklápěče, která je lépe přizpůsobená pro přepravu plochých a těžkých kamenů, přináší výhody zvláště v těžebním průmyslu a při stavbě tunelů. 

 

Tyto rostoucí trhy zahrnují průkopnické krátkodobé těžební projekty, práci v lomech a smluvní těžební průmysl, zejména v jižní Africe, Spojeném království a Austrálii. Velkými uživateli kloubových sklápěčů jsou také dodavatelé staveb a hromadných zemních prací, kteří se podílejí na silnicích, přehradách, letištích, skládkách a rozvojových projektech.

 

„Vývoj našeho 4x4 kloubového sklápěče byl inspirován poptávkou zákazníků a nový 4x4 kloubový sklápěč dokáže uspokojit tržní požadavky po celém světě tím, že zákazníkům se specifickými potřebami nabízí řadu konkrétních výhod. Takový stroj může být například schopen prodloužit těžební sezónu, která se běžně musí na určitou dobu zastavit kvůli období dešťů,“ uvádí Beka Nemstsveridze.


Shrnutí výhod:

  • 4x4 kloubový sklápěč dokáže vystoupat do strmějších svahů než ekvivalentní pevný sklápěč
  • 4x4 kloubový sklápěč funguje lépe než pevný sklápěč ve vlhkých a kluzkých podmínkách
  • V silném dešti možná budou muset pevné sklápěče zastavit práci – 4x4 kloubový sklápěč od společnosti Doosan nikoli
  • Díky krátkému poloměru otáčení pracuje 4x4 kloubový sklápěč efektivně na menších prostorech
  • Dvounápravová konstrukce 4x4 kloubového sklápěče narušuje terén méně než konfigurace 6x6

Nový 4x4 kloubový sklápěč DA45-7 byl vyvinutý v závodě Doosan ADT v Elnesvågenu poblíž Molde v Norsku. Kromě popsaných výhod poskytuje nový sklápěč vynikající výkon pro přenášení zátěže, vysokou palivovou účinnost, lepší ovladatelnost a maximální pohodlí obsluhy, spolu se zlepšenou spolehlivostí, trvanlivostí a sníženými náklady na údržbu a servis. 


Výstava: Bauma 2022       

Místo konání: Mnichov, Německo      

Datum: 24.–30. října 2022                    

Číslo stánku: FM.711/1



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení