DOOSAN Concept-X opět zabodoval!

DOOSAN Concept-X opět zabodoval!

Letošního ročníku iF Design (International Forum Design - mezinárodní fórum designu) Awards 2021 se zúčastnilo téměř 10 000 zájemců z 52 zemí světa. Nejvyšší ocenění “Gold Award“ za design bylo vybráno 98člennou porotou a patří právě ultramodernímu rypadlu DOOSAN Concept-X. 

Čím je rypadlo DOOSAN Concept-X tak výjimečné?


Bez obsluhy

Předně, nemá žádnou kabinu pro obsluhu. Concept-X je totiž první bezobslužné a maximálně automatizované řešení ovládání na světě. Je určené pro staveniště, lomy a doly. Kolové nakladače nebo rypadla tak mohou jako stroje budoucnosti pracovat bez dozoru. Jsou totiž řízené drony k vyměření pracoviště, automaticky provádějí analýzu dat, stanovují pracovní plán a přenášejí data.

Jakýkoli povrch levou zadní

Spodní část stroje tvoří čtyři samostatné kontinuální pásy. Tato čtyřpásová konfigurace udržuje perfektní stabilitu na jakémkoli nerovném povrchu. Všechny součásti kromě výložníku jsou poháněny motorem a kruhový indikátor namontovaný na spojovacích plochách umožňuje snadné rozpoznání zátěže.

DOOSAN jako přesvědčivý leader

iF International Forum Design je nejstarší nezávislá organizace pro design na světě s historií již od roku 1953 sídlící v německém Hannoveru. iF Design Awards je považována za jednu ze tří nejprestižnějších světových soutěží v designu (spolu s IDEA ve Spojených státech a Red Dot Design Awards rovněž z Německa). Její organizátoři se k oceněnému rypadlu DOOSAN Concept-X vyjádřili takto: “Tento koncept zvyšuje laťku a posouvá hranice technologie ambiciózní vizí budoucnosti stavebních strojů. Bezobslužné nákladní automobily a rypadla pod dohledem dronů zavádějí systémy známé spíše ze žánru sci-fi. Možnosti jsou nekonečné - vyšší bezpečnost, produktivita, přesnost i kvalita.“


DOOSAN Infracore získal ocenění již druhým rokem po sobě, cena iF Design Awards navázala na cenu Product Discipline Award udělenou v loňském roce řadě kolových nakladačů nové generace DL-7. Výjimečnost kvality designu DOOSAN potvrdilo i získání dalších cen, například Best of the Best (Pinup Design Awards 2019) či Main Award (Red Dot Design Awards 2020).



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení