DOOSAN - Synonymum bezpečnosti při práci

DOOSAN - Synonymum bezpečnosti při práci

Vzhledem k faktu, že se standardy bezpečnosti práce se stroji a na pracovištích celosvětově neustále zpřísňují, zaměřil se DOOSAN ve svém vývoji právě na tuto oblast. Po několika sofistikovaných a špičkových bezpečnostních systémech, jakými jsou například systém sledování okolí či výstražný systém využívající ultrazvukové senzory, přichází DOOSAN s převratnou novinkou.  


TRANSPARENTNÍ LŽÍCE – naprosto jedinečný a bezpochyby první systém tohoto typu na trhu. 

Proč?

Umístění a tvar lžíce na kolových nakladačích způsobují slepé úhly v oblasti před strojem. Tato oblast tak byla z bezpečnostního hlediska vždy považována za problematickou. Společnost DOOSAN se proto rozhodla, že tento problém vyřeší.

Jak? 

Transparentní lžíce představuje důmyslný systém, který pomocí horních a dolních předních kamer zaznamenává obraz před kolovým nakladačem. S využitím metody zakřivené projekce zobrazuje v reálném čase sloučený obraz přímo na monitoru v kabině. Díky tomu má obsluha kolového nakladače neustále dokonalý přehled o tom, co se ve slepých úhlech před lžící děje. 

A navíc.

Systém transparentní lžíce nezvyšuje pouze bezpečnost při práci. Zároveň zlepšuje efektivitu prováděných činností! Řidič má totiž perfektní výhled, což mu umožňuje podstatně zrychlit nakládku a vykládku či přemisťování materiálů, jako je kamenivo, písek a zemina. 

Patent nutností.

DOOSAN se tak stal první společností na světě, která vyvinula a aplikovala funkci přední projekce s transparentní lžící u stavebních strojů, a jelikož se jedná o velký úspěch na poli bezpečnosti na pracovišti, zažádala si o registraci tohoto patentu napříč světem – v Koreji, Severní Americe, Evropě a Číně. Je jasné, že DOOSAN u tohoto úspěchu nezůstane a bude s nadšením pokračovat ve vývoji dalších bezpečnostních prvků, které budou chránit řidiče a ostatní osoby při práci.

Jak uvedl mluvčí DOOSAN Infracore Europe: „Usilujeme o to, abychom stáli v čele při vytváření bezpečnějších stavenišť bez zbytečných nehod."



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení