Největší, nejvýkonnější a nejpohodlnější

Největší, nejvýkonnější a nejpohodlnější

Doosan uvedl na trh své historicky největší 80tunové pásové rypadlo DX800LC-7, určené především na těžbu a dobývání nerostných surovin, odstraňování skrývky a nakládání velkého množství materiálu na dampry či nákladní vozidla s pevným rámem. Skvěle se uplatní v rámci velkých projektů staveb a budování infrastruktury. 

Vymazlený stroj

Rypadlo je poháněno nejnovější verzí prověřeného dieselového motoru Perkins 2506J, který s přehledem splňuje emisní předpisy Stage V a zároveň poskytuje vysoký výkon 403 kW, což je více než u jakéhokoli jiného stroje této třídy. Propracovaný systém snižování emisí garantuje nejen šetrný, ale především spolehlivý provoz bez četných odstávek z důvodu údržby jeho částí.


S neobyčejně vysokým výkonem motoru jde ruku v ruce hydraulický systém VBO D-ECOPOWER+ poskytující nejlepší hydraulický průtok v dané třídě. Dohromady je tak zaručen nejlepší výkon v celém segmentu 80tunových strojů. Technologie D-ECOPOWER+ využívá tlakem řízené čerpadlo k optimalizaci výkonu motoru a spotřeby paliva. Hlavní regulační ventil minimalizuje tlakové ztráty.


Optimální provoz znamená perfektní přizpůsobení se tomu, co se právě se strojem děje. Proto může obsluha přepínat mezi režimy Výložník a Otáčení. Tím se systém fungování stroje a směřování hydraulického výkonu upraví podle toho, která aplikace právě probíhá. Znamená to snížení spotřeby paliva, zajištění vyšší bezpečnosti a maximální snížení opotřebení stroje. 

Pohodlí a ovladatelnost na luxusní úrovni

Kabina u modelu DX800LC-7 nabízí ve standardu to, co si u konkurenčních značek musíte doplatit. Prostornost a ergonomie je základem pro neobyčejné pohodlí a ovládací prvky jsou dokonale přizpůsobeny přirozenému pohybu a všem potřebám obsluhy. Pojďme si vyjmenovat alespoň ty nejzajímavější novinky:

  • nové, vysoce kvalitní sedadlo s 2stupňovým vyhříváním a klimatizací
  • 8palcový dotykový barevný LCD panel s o 30 % větší obrazovkou
  • stereo systém s Bluetooth funkcí streamování
  • bezklíčkové startování
  • vylepšený výkon klimatizace/odmrazování
  • kamerový systém s pohledem 360° kolem stroje
  • sada LED světel poskytující až o 75 % lepší osvětlení pracovního prostoru kolem stroje
  • vzduchový kompresor pro čištění kabiny
  • nejmodernější bezdrátový systém pro sledování vozového parku DoosanCONNECT

 
Samozřejmostí je sada kamer, zajišťující úplný výhled v úhlu 360° kolem rypadla s možností pozorovat oblast v okolí stroje ze shora a s indikací překážek.

Údržba levou zadní

S precizností hodinářů bylo změněno několik drobností, které ve svém celku významně usnadňují samotnou údržbu a pomáhají snižovat opotřebení stroje. Dále uvádíme nejdůležitější z nich. 

Systém chlazení u tohoto modelu nabízí větší chladicí kapacitu při současném snížení potřeby výkonu pro chladicí ventilátor. 

Díky vysoce kvalitním a odolným komponentám, jako jsou systém Bosch Rexroth MCV a systém hlavního čerpadla, otáčecí zařízení Doosan Mottrol a velmi robustní podvozek Berco, je provozuschopnost tohoto stroje na pracovišti zvýšena na maximum. 

Inovovaná konstrukce ramene a výložníku odolá vysokému zatížení a  nová konstrukce horizontálního uchycení protizávaží umožňuje jeho snadnou montáž a demontáž.

Díky ETP (elektrické čerpadlo pro přenos paliva) může obsluha jednoduše stisknout spínač a zahájit doplňování paliva, čímž si výrazně usnadní údržbu. 

Šířka lávek byla zvětšena o 20 %, což poskytuje údržbě více prostoru pro manipulaci a zabraňuje zbytečným nehodám. 


Suma sumárum se jedná o opravdovou pecku doplňující portfolio Doosan o skutečný skvost. Je to silný, inteligentní a precizní stroj, který bude každá obsluha používat s radostí. 

 



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení