Nová řada kolových nakladačů DL-7 mění všechno!

Nová řada kolových nakladačů DL-7 mění všechno!

Společnost Doosan Infracore Europe uvedla na trh řadu kolových nakladačů DL-7. V roce 2020 je z této řady představeno celkem 7 nových modelů - DL280-7, DL320-7, DL380-7, DL420-7, DL480-7, DL550-7 a DL580-7. Na další čtyři modely, DL200-7, DL220-7, DL250-7 a DL420CVT-7, se můžeme těšit v roce 2021.


Co je na řadě DL-7 tak převratného? Úplně všechno! Doosan jejím uvedením na trh posunul hranice standardu pro celý segment. Tato řada je výsledkem dlouholetého zpovídání / shromažďování informací od evropských zákazníků. Veškeré jejich potřeby a ideální představy o dokonalých strojích byly pečlivě zaznamenány a inženýři Doosanu z nich při své práci vycházeli. Museli změnit doslova všechno. To, co nakonec vzniklo, jsou stroje, kterým nelze vytknout jedinou věc. 


Krásnější

Kompletně přepracovaný design řady DL-7 vzbudil pozdvižení po celém světě. Ucelený vzhled, který vytváří trojrozměrný efekt s inovativním tvarem krytu a velmi dynamická image celé řady odborníky jednoduše uchvátila. DL-7 tak získala jedno ze tří nejvýznamnějších světových ocenění, a to německou cenu IF Design Award za rok 2020. Ovládla i kategorii “Nejlepší z nejlepších” v rámci korejských cen PIN UP Design Awards a zařadila se tak mezi designově nejpovedenější kolové nakladače na světě. 


Produktivnější

Konstrukce lžíce byla kompletně přepracována a nyní nabízí až o 7 % větší kapacitu. Nakládka je tudíž rychlejší a pohodlnější, což přináší zvýšenou produktivitu pro širokou škálu aplikací při manipulaci s materiálem. Od přepravy zeminy, písku, kameniva, přes recyklaci odpadu, stavebnictví a demolici, až k těžbě a dobývání nerostných surovin. Na výběr je také množství volitelného příslušenství, které nejlépe vyhovuje konkrétním aplikacím, což opět zvyšuje pohodlí a výkon. Mezi další novinky patří zvedací rameno se Z-kinematikou, které poskytuje jak vylamovací síly a zvedací kapacity zejména u těžkých materiálů, tak velký úhel vyklopení pro efektivní vykládání přilnavých materiálů. Vyšší úroveň výšky vyklápění není díky volitelnému prodlouženému rameni Highlift žádným oříškem. Dalším velkým tématem u DL-7 je dokonale plynulá a citlivá hydraulika. Všechny modely jsou standardně vybaveny třetím hydraulickým ventilem s možností nastavení průtoku a funkcí aretace. Obsluha vše ovládá jednoduše pomocí spínače na joysticku. 


Komfortnější

Ovládání všech modelů DL-7 je neskutečně zábavné, pohodlné a absolutně komfortní. Kabina nabízí obsluze výrazně lepší zorné pole s maximální plochou prosklených oken a elektricky nastavitelná zpětná zrcátka. Společně s množstvím LED pracovních světel, vzadu dokonce s funkcí stroboskopu, který signalizuje couvání, to má za úkol jediné. Dosáhnout absolutní bezpečí při práci. Stroj se díky systému Smart Key spouští bezklíčově, což pomáhá předcházet odcizení. Tento systém dále umožňuje dálkové ovládání dveří, odemykání, zamykání a vyhledávání. Sedadlo Grammer Actimo XXL je opravdové sci-fi mezi sedadly a nabízí plně regulovatelné nastavení vodorovného i svislého odpružení, pneumatickou bederní funkci a vyhřívání již v základní výbavě. Nový elektronický joystick navrhli inženýři Doosanu tak, aby bylo ovládání absolutně plynulé, přesné a velmi jednoduché. Monitor dotykové obrazovky Doosan Smart Touch dokonale splňuje zásadní požadavky obsluhy, a to čitelnost, jednoduchost a antireflexní sklo. Všechny potřebné informace jsou přehledně zobrazeny na jednom místě a na dosah ruky. Ať mluvíme o údajích ze zadní kamery, ze systému vážení, anebo o streamování hudby. Společně s faktem, že je kabina mnohem větší a tišší, to podstatně pomáhá snižovat únavu obsluhy a zároveň zvyšuje schopnost se koncentrovat na úkony. Volitelně  lze stroj také vybavit vzduchovým kompresorem, který slouží ke snadnému čištění interiéru a ulehčuje každodenní údržbu stroje. 


Výkonnější

Díky systému LIS (systém odpružení ramene) je jízda v nových nakladačích plynulejší a také stabilnější. Zvedací rameno je odpruženo hydro-pneumatickým akumulátorem připojeným k hydraulickému systému. Ten působí jako tlumič nárazů. Kolové nakladače DL-7 odvádí překvapivě výjimečnou práci zejména v prostředích s velkou zátěží, a to díky automatické pětistupňové převodovce Powershift. 100% hydraulická uzávěrka diferenciálu se může aktivovat automaticky při plném točivém momentu bez jakéhokoli zásahu obsluhy.


Úspornější

Volitelné nezávislé okruhy chladiče oleje pro přední a zadní nápravu zajišťují nízké teploty oleje, umožňují jeho filtraci a prodlužují životnost komponentů nápravy, zejména u náročných aplikací. Vylepšený hydraulický systém a další podstatné součásti zajišťují výrazně lepší odolnost a snazší údržbu. To vše dělá z nových kolových nakladačů vysoce spolehlivé stroje, které mohou svým klientům nabídnout standardní plnou záruku 3 roky / 5000 mth.

Díky výkonu dodávanému novými šestiválcovými motory Doosan a Scania Stage V zlepšily kolové nakladače DL-7 svou palivovou účinnost až o 7 %. Zajišťují přitom působivý výkon a točivý moment.

Nové motory samozřejmě splňují emisní předpisy Stage V bez nutnosti použití recirkulace výfukových plynů (EGR). Cyklus čištění DPF byl prodloužen na více než 6000 hodin a obsluhu o jeho stavu plně informuje displej v kabině.


Inteligentnější

Doosan Smart Guidance System (DSGS) je nová funkce, která analyzuje řidičské návyky a chování obsluhy a pomáhá jí dosáhnout palivově co nejúspornějšího provozu. Systém DSGS poskytuje skóre a vodítko (graf skóre) pro řidičský profil obsluhy a ukazuje úsporu paliva, účinnost a životnost podle dané kategorie.

Všechny modely řady DL-7 obsahují standardně bezdrátový systém pro sledování vozového parku DoosanCONNECT TMS2.0. Jedná se o systém určený speciálně pro řadu strojů Doosan poskytující komplexní informace o výkonu stroje, o jeho zabezpečení a potřebě preventivní údržby. 

Virtuální showroom


Nová modelová řada DL-7 je pro Doosan, ale také pro celý segment kolových nakladačů, jakýmsi předělem / přelomem, novým začátkem. Standard již nikdy nebude takový, jaký jste ho znali. Hranice byly bez možnosti návratu posunuty. 



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení