Sedmá generace kolových nakladačů se rozrůstá!

Sedmá generace kolových nakladačů se rozrůstá!

V návaznosti na uvedení strojů nejnovější GENERACE 7 počátkem tohoto roku v ČR vítáme nové přírůstky. Modely DL220-7 a DL250-7 patří do oceňované modelové řady kolových nakladačů DL-7 a již je najdete v našem portfoliu. 

Nenechte se zmást velikostí. Stejně jako jejich větší sourozenci i tyto modely disponují stejnými inovacemi. Ať už jde o nový výkonný motor splňující požadavky emisní normy Stage V, perfektní hydrauliku, nebo zcela nový design, zabudovaný joystick, maximální pohodlí pro obsluhu aj. 

Maximální úspora

Celá sedmá generace je primárně zaměřená na vyšší produktivitu, vyšší efektivitu, maximální výkon, pohodlí a koncentraci obsluhy, úsporu paliva i času při údržbě a vyšší životnost strojů samotných. Celá tato nová řada byla vytvářena na základě uživatelských zkušeností, a proto jsou její nové vychytávky tak skvěle přijímány. 

Zvýšená všestrannost pro hydraulická příslušenství

Nakladače DL220-7 a DL250-7 disponují hladkou a citlivou hydraulikou a přídavnými hydraulickými okruhy. Třetí hydraulický okruh, součást standardní výbavy, zase disponuje nastavitelným průtokem a funkcí aretace, což zajišťuje konstantní průtok pro hydraulicky poháněná příslušenství. U obou modelů lze volitelně dodat čtvrtý hydraulický okruh. 


“Zákazníci přijali prvních sedm modelů nové řady kolových nakladačů velmi pozitivně. Uváděné modely DL220-7 a DL250-7 přinášejí stejné inovace a zajišťují tak špičkový komfort obsluhy, úsporu paliva, produktivitu a životnost,” říká Charlie Park, ředitel společnosti Doosan Infracore Europe. 

Ovládání hydraulického příslušenství má obsluha pohodlně dostupné pomocí proporcionálního spínače na joysticku. K dispozici jsou také různé varianty pneumatik od předních světových výrobců, které pokrývají nejširší možnou škálu podmínek a aplikací. Zároveň se dají objednávat kolové nakladače s volitelným protizávažím 300 kg v závislosti na aplikaci. Patří sem přeprava a expedice zeminy, písku, kameniva a dalších materiálů v oblasti průmyslu, recyklace odpadu, stavebnictví, demolice, těžby a dobývání nerostných surovin. Rozšířený výběr volitelného příslušenství s cílem poskytovat více pracovních nástrojů lépe vyhovujících konkrétním činnostem je samozřejmostí. 

Standardní kapacity lopat u modelů DL220-7 a DL250-7 jsou 2,3 a 2,5 m³. Zvedací rameno se Z-kinematikou poskytuje vysokou vylamovací sílu a zvedací kapacitu zejména u těžkých materiálů. Oba kolové nakladače  lze dodat v provedení High Lift s ramenem s vysokým zdvihem a protizávažím 300 kg pro případ, kdy zákazník vyžaduje vyšší výšky vyklápění a maximální univerzálnost.

Vyšší výkon 

Systém LIS (Systém odpružení ramene) poskytuje řidiči plynulejší jízdu a vyšší komfort, stejně jako vyšší produktivitu díky lepší stabilitě při pohybu kolového nakladače. Zvedací rameno je odpruženo hydro-pneumatickým akumulátorem připojeným k hydraulickému systému, který působí jako tlumič nárazů. Mezi výhody patří zkrácení cyklu, vyšší výkonnost a lepší palivová účinnost při nakládce a převozu materiálu. 


Oba nové modely jsou standardně vybaveny automatickou čtyřstupňovou převodovkou Powershift a nápravami se samosvorným diferenciálem (LSD). Pětistupňová převodovka, rovněž Powershift, patří do volitelné výbavy. Má uzamykatelný měnič točivého momentu a nápravy HDL pro vysoké zatížení, které zajišťuje lepší trakci s hydraulickou uzávěrkou diferenciálu (DHL) zejména v prostředích s velkou zátěží. 100% uzávěrku diferenciálu lze automaticky aktivovat při plném točivém momentu bez zásahu obsluhy. 

V rámci celého hnacího ústrojí byla provedena taková vylepšení, že obsluha má nově o 11 % vyšší pojezdovou rychlost až do maximálních 40 km/h. 

Plná záruka 3 roky / 5000 mth jako STANDARD

Zde nehraje roli marketing, ale fakt, že výrazné vylepšení hydraulického systému a hlavních součástí skutečně zaručuje vyšší odolnost a snazší údržbu. Zákazník tak získává spolu s vysoce kvalitními a spolehlivými stroji DL220-7 a DL250-7 větší klid, jež je podpořen standardní plnou zárukou 3 roky / 5000 mth. 

Zvýšená palivová účinnost

Nový šestiválcový motor DOOSAN DL06V splňuje požadavky normy Stage V a poskytuje výkony 119 kW (162 k) a 128 kW (174 k). Oproti předchozí generaci má až o 5 % vyšší palivovou účinnost, přičemž dosahuje působivého výkonu a točivého momentu. 


Emisní předpisy Stage V nové motory splňují bez nutnosti použití recirkulace výfukových plynů (EGR). Stojí za tím technologie selektivní katalytické redukce (SCR), oxidačního katalyzátoru (DOC) a filtru pevných částic (DPF). 


Doosan Smart Guidance System (DSGS) je nová funkce, která analyzuje řidičské návyky a chování obsluhy. Pomáhá tak dosáhnout palivově co nejúspornějšího provozu. Systém DSGS poskytuje skóre a ukazatel (Graf skóre) jízdního profilu operátora. Ukazuje spotřebu paliva, účinnost a životnost dle dané kategorie. 


Perfektní výhled pro obsluhu

Oproti předchozí generaci nabízí DL-7 o 14 % větší plochu prosklených oken s minimem slepých míst a výrazně lepším výhledem. Za účelem zvýšení bezpečnosti mají oba nově představované modely DL220-7 a DL250-7 k dispozici možnost elektricky nastavitelných zpětných zrcátek. Výkonná LED pracovní světla jsou nainstalovaná na kabině (dvě standardně na přední i zadní straně s možností čtyř nebo šesti světel, jak vpředu, tak vzadu). LED světla na zadní kapotě mají pro zvýšení bezpečnosti chodců funkci automatického stroboskopu. Ten signalizuje vždy, když kolový nakladač couvá. 


Na přání zákazníka je k dispozici vzduchový kompresor umístěný v kabině. Tento vysoce praktický nástroj obsahuje ofukovací pistoli a slouží ke snadnému čistění interiéru a ulehčení každodenní údržby stroje. 

Kabina v designu a komfortu 1. třídy 

Vyšší komfort obsluhy, vylepšený systém řízení, pokročilé elektronické ovládání… Díky novému systému Doosan Smart Key na ovládacím panelu v kabině může operátor spustit stroj pomocí bezklíčového zařízení, což pomáhá předcházet odcizení stroje. Systém rovněž umožňuje dálkové ovládání dveří, jejich uzamykání, odemykání, otevírání, vyhledávání stroje a mnohé další funkce. Ovládací panel obsahuje také dvě USB zásuvky. 


Součástí standardní výbavy kabiny je sedadlo Grammer Actimo XXL s plně regulovatelným nastavením vodorovného a svislého odpružení, pneumatickou bederní opěrkou a možností vyhřívání sedadla. Sedadlo má nově tříbodový bezpečnostní pás s výstražnou kontrolkou na dotykové obrazovce Doosan Smart Touch a na přístrojové desce, která má vylepšené uspořádání a antireflexní sklo.


Dalším vylepšením je nový elektronický joystick (EMCV), který je plně integrovaný do loketní opěrky. Obsluze umožňuje plynuleji, pohodlněji, a především přesněji ovládat zvedací rameno a příslušenství na kolových nakladačích. Prostřednictvím systému EMCV jsou dostupné funkce, jako je automatický návrat ramene a příslušenství do pracovní polohy, vyrovnání lžíce a prevence nárazů pro vyšší komfort obsluhy. 


Citlivost ergonomického ovládání joystickem je navržena tak, aby poskytovala obsluze přesnější ovládání s kratším chodem joysticku. Vše je přehledné a uživatelsky přívětivé od vlastního nastavení až po užívání. Snížení únavy a zároveň možnost větší koncentrace na daný úkol je cílem těchto úprav. 


8palcový monitor Doosan Smart Touch obsahuje informace ze zadních kamer, ovládání HVAC (topení, ventilace, klimatizace), rádio a Bluetooth zařízení (handsfree, streamování hudby) a také funkce nápovědy.


Celkově přepracovaný interiér nabízí mnohem větší, tišší a pohodlnější prostředí pro obsluhu, což zvyšuje bezpečnost a produktivitu a rovněž i koncentraci obsluhy při práci. Stroje nabízejí zvětšený prostor pro nohy, úložný prostor, místo pro umístění chladícího boxu a vylepšený klimatizační systém s optimalizovanou cirkulací vzduchu. 

Systém DoosanCONNECT již v základní výbavě

Tak jako “větší bráchové” z této kategorie, tak i kolové nakladače DL220-7 a DL250-7 mají z výroby nainstalován nejmodernější bezdrátový monitorovací systém DoosanCONNECT. Tento nejnovější nástroj je určen speciálně pro řadu strojů Doosan, poskytuje komplexní informace o výkonu stroje v duálním režimu (satelit, mobilní síť). 


Systém DoosanCONNECT nabízí webové řešení pro správu vozového parku a majetku, které je velmi užitečné pro řízení výkonu, zabezpečení strojů a podporu preventivní údržby. 



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení