XiteCloud znamená inteligentní stavebnictví

XiteCloud znamená inteligentní stavebnictví

Společnost Doosan Infracore uvedla na trh v Jižní Koreji revoluční řešení pro stavebnictví, které je první vlaštovkou rozsáhlého konceptu “Concept-X”. Co to znamená? Mnohé!


Jedná se totiž o komplexní kontrolní řešení pro stavební průmysl, které absolutně maximalizuje nejenom produktivitu práce, ale hlavně zajišťuje bezchybnou komunikaci mezi klientem a dodavatelem.


Složité věci jednoduše

XiteCloud zvládne za den či dva pomocí dronů detailně zmapovat staveniště a integruje komplexní 3D průzkumy a podrobné výpočty zemních prací do cloudové platformy. Toto řešení umožňuje trojrozměrně digitalizovat veškeré informace o lokalitě zemních prací a dokonce analyzovat skalní útvary. I na velmi složitých terénech, jako jsou útesy a strmé svahy, vypočítá XiteCloud přesné objemy práce.


Přesto, že se jedná o zpracování obrovského množství dat, probíhá tento proces velice rychle. Díky cloudové platformě se k těmto přehledně zpracovaným informacím v jakémkoli momentu dostanou všechny zúčastněné strany včetně dodavatelů a klientů a tak se společné řízení průběhu daného projektu stává hračkou.


Kromě zpracování podkladů z průzkumu a analýzy terénu má XiteCloud dokonalý přehled o provozu zařízení a správě celého staveniště. Co jinde hlídá tým lidí, zde s přehledem zvládne jedno inteligentní technologické řešení. Jedná se o obrovský posun v růstu produktivity a maximální eliminace chyb.


Zprávy z terénu

Aby bylo jasné, že je XiteCloud opravdu revolučním řešením, prošlo procesem ověřování technologie na více než deseti staveništích velkých bytových komplexů a složitých infrastrukturních zařízeních v různých koutech světa.


V jedné lokalitě městské přestavby v metropolitní oblasti byly díky platformě XiteCloud objeveny skalní útvary, se kterými nikdo nepočítal. Díky tomu se mohl dodavatel s klientem dohodnout na změnách termínů a také dodatečných nákladech, což by v průběhu stavby mohlo vést ke zbytečným konfliktům.


V jiném případě byl XiteCloud aplikován v rámci budování rozsáhlého dolu v jihoamerickém Peru. Klient byl službou nadšen, za nepostradatelné považoval hlavně pravidelné průzkumy s využitím dronů, které mu umožňovaly monitorovat výsledky správy staveniště v průběhu celé výstavby. Vedoucí pracovník této lokality ocenil hlavně schopnost XiteCloudu zvyšovat důvěru mezi klientem a dodavatelem.


A dále?

Doosan Infracore však neotálí, ale již usilovně pracuje na rozšiřování aplikovatelnosti řešení XiteCloud na širokou oblast stavebních strojů. Využívá k tomu mobilní technologie 5G a telematiku. Po úspěšném uvedení XiteCloud na domácím jihokorejském trhu se na něj můžeme v blízké budoucnosti těšit i na dalších trzích.



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení